تسريع ساخت ديوار نژاد پرستانه حال در كرانه باختري رود اردن تا سال 2005:
رژيم صهيونيستي تاكنون بيش ازيك سوم ديوار 700 كيلومتري حائل را درسرزمين هاي فلسطيني به اتمام رسانده است.
صهيونيست هاي اشغالگر اين ديوار را مانعي براي جلوگيري از نفوذ آنچه كه از آن به عنوان تروريستها ياد مي كنند، تلقي كردند اما فلسطيني ها اين ديواررا ديوارنژاد پرستانه حائل مي دانند، زيرا تل آويو با احداث آن به طورحتم بخش وسيعي از اراضي فلسطينيان را دركرانه باختري رود اردن غصب خواهد كرد ضمن اينكه اين اقدام تشكيل دولت مستقل فلسطيني را بسيار دشوار مي كند.
ديوارنژاد پرستانه حائل در كرانه باختري رود اردن 700 كيلومترطول دارد كه با احداث بخش وسيعي از زمين ها و كشتزارهاي كشاورزان فلسطيني ضميمه اراضي اشغالي شده است.دادگاه بين المللي لاهه درمه 2004ميلادي با صدورحكمي احداث اين ديوار نژاد پرستانه حائل درسرزمين فلسطينيان را غير قانوني دانست وخواستار توقف احداث و تخريب آن شد اما رژيم نژاد پرست اسراييل بدون توجه به اين حكم همچنان سرگرم احداث اين ديوار در اراضي فلسطينيان است.
درحال حاضر ادامه احداث اين ديواربه دليل شكايت قانوني فلسطينيان متوقف شده است زيرا فلسطينيان با اجراي اين طرح ضمن اينكه بخش گسترده اي از اراضي خود را از دست مي دهند ، دررفت و آمد آنها اختلال ايجاد مي كند، نخست وزير رژيم آريل شارون سال گذشته به اسرائيلي ها قول داد ساخت ديوارنژاد پرستانه حائل را تا اوائل اكتبر2005 ميلادي به پايان برساند.
طرح موساد براي تروررهبران گروههاي جهادي فلسطين :
به گزارش مهر، سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) طرح جديد ترور رهبران گروههاي جهادي فلسطين را در دستور كار خود قرار داد و براي ترور شخصيت هاي فلسطيني برنامه ريزي كرد؛ مئير دجان رئيس سازمان جاسوسي اسرائيل (موساد)به دو پايتخت كشورهاي منطقه سفر كرد و با مسئولان امنيتي آنها به بحث و تبادل نظر پرداخت.
هدف رئيس سازمان جاسوسي اسرائيل از سفر به كشورهاي منطقه تقويت هماهنگي با آنها وهمكاري در زمينه هاي مختلف ازجمله مبارزه با تروريسم عنوان شد.
دجان در راستاي تلاش براي اثبات قدرت و فعال كردن سازمان شكست خورده اسرائيل طرح چندين عمليات ترور رهبران گروههاي جهادي فلسطيني خارج از سرزمين هاي اشغالي را ارائه نكرده باشد؛ با توجه به اين كه دجان درمعرض انتقادات فزاينده اي براي كناره گيري ازسمتش به علت ناكامي در انجام وظايف محوله قرارگرفته است ؛ وي اخيرا حركتي تازه براي تعيين عناصرمزدورجديد در داخل سازمان جاسوسي آغاز كرد.
نيروهاي اسرائيلي در راستاي ترورهاي هدفمند و مشت آهنين آريل شارون نخست وزير اين رژيم اقدام به عناصر گروههاي جهادي فلسطين كردند تا از اين طريق انتفاضه فلسطينيان را سركوب نمايند، اما فلسطينيان طرح هاي آنها را خنثي كرده و توانستند ضربات سنگيني را بر دشمن وارد كنند.
آتش بس گروههاي جهادي فلسطين در سرزمين هاي اشغالي :
بيست و هشتم بهمن ماه 1383(فوريه 2005 ) درپايان نشست 13 گروه مبارز فلسطيني در قاهره با تمديد آتش بس با رژيم صهيونيستي در مقابل عمل كردن اين رژيم به تعهدات خود از جمله توقف تجاوزات نظامي و توقف ساخت ديوار حائل و شهرك سازي موافقت شد.
گروه هاي فلسطيني در پايان نشست خود در قاهره با تمديد آتش بس با رژيم صهيونيستي به شرطي كه اين رژيم در مقابل به تعهدات خود پايبند باشد، موافقت كردند، اما اسرائيل ادعا كرده بود تا زماني كه گروههاي فلسطيني به آتش بس پايبند باشند، تل آويو نيز دست به عمليات نظامي نخواهد زد كه در عمل با تجاوزات وحملات نظامي خود به مناطق فلسطيني مفاد اين آتش بس را نقض مي كرد، بيانيه قاهره التزام به آتش بس را به توقف تجاوز اسرائيل مرتبط كرد .
منابع شركت كننده در نشست هاي قاهره اعلام كردند: جنبش فتح درمصر آتش بس را پذيرفت ومعتقد است كه سرو سامان دادن امور فلسطينيان و شركت در روند سياسي نياز به بررسي هاي طولاني دارد كه ازحوصله و زمان گفتگوهاي قاهره خارج است و بايد در داخل اراضي فلسطينيان صورت گيرد، اما حماس و جهاد اسلامي فلسطين به طور كلي در دستيابي به موافقت درقاهره تامل كردند و اساس را مشاركت در روند سياسي گذاشتند .
جنبش جهاد اسلامي فلسطين آمادگي خود را براي پايبندي به رعايت "آتش بس كوتاه مدت" اعلام كرد، اما از تشكيلات خودگردان فلسطين خواست از پرداختن به مسئله جنجال برانگيز خلع سلاح گروههاي مقاومت امتناع كند.
برگزاري انتخابات چهارمرحله اي شوراهاي شهر در كرانه غربي و نوار غزه :
به گزارش مهر، از مهمترين تحولات سال 2005 شركت جنبش هاي حماس وفتح در انتخابات شهرداري ها وشوراي شهر بود كه حماس توانست گوي سبقت را از فتح بربايد و كرسي بيشتري را در شوراها بدست آورد.
اولين و دومين مرحله انتخابات شوراي شهرفلسطين در 29 سپتامبر(7مهرماه) و مه سال گذشته در كرانه باختري رود اردن و نوار غزه برگزار شد، اما به علت اعتراضات جنبش فتح، نتايج انتخابات ابطال شد، درحالي كه جنبش حماس درمرحله اول انتخابات محلي وشهرداريها پيروزي چشمگيري را بدست آورده بود.
درجريان برگزاري سومين انتخابات شهرداري ها در كرانه باختري رود اردن، جنبش فتح پيروزشد.فتح در51 شهر و ليست هاي نامزدهاي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس)در13 شهر و روستاي كرانه غربي پيروز شد.
جنبش فتح 546 كرسي وجنبش حماس 256 كرسي و جبهه خلق براي آزادي فلسطين 50 كرسي را بدست آوردند و احزاب ديگرو مستقل ها نيز ساير كرسيها را از آن خود كردند و تعداد كل كرسيهاي درسومين مرحله انتخابات به هزار و 18 كرسي مي رسد .
دراين انتخابات 82 درصد مردم فلسطين در 82 شهر و روستاي كرانه باختري رود اردن در انتخابات شهرداريها شركت كرده اند .
دراين انتخابات هيچ تخلفي به ثبت نرسيد درحالي كه بيش از 60 ناظر بين المللي انتخابات وبيش از2هزارناظرمحلي براين انتخابات نظارت داشته اند و آنها نسبت به سالم و آزاد برگزار شدن انتخابات شگفت زده شدند.
مرحله چهارم انتخابات محلي شهرداري هاي سرزمين هاي اشغالي با رقابت يكهزار و 380 نامزد در 15 دسامبر (24 آذر ماه) برگزار شد؛ جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) توانست 13 كرسي شهرداريها را به خود اختصاص دهد، درحالي كه جنبش فتح( به رياست ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين) تنها دو كرسي را در شهر نابلس بدست آورد.
اجراي طرح خروج از نوار غزه:
رژيم صهيونيستي پس از 38 سال اشغال نوارغزه و وارد كردن ميليونها دلار خسارت به فلسطينيان مجبورشد درچارچوب طرح يكجانبه ، نيروهاي خود را از اين منطقه و بخشي از كرانه غربي خارج كند؛ آريل شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي تحت فشارهاي گروههاي جهادي مقاومت فلسطين و انتفاضه دوم مسجد الاقصي كه از سپتامبر 2000 ميلادي آغاز شد مجبور شد با ارائه طرحي يكجانبه مقدمات خروج نيروهاي اين رژيم را از نوار غزه و بخشي ازكرانه باختري رود اردن فراهم كند .
به موجب اين طرح نيروهاي اسرائيلي به همراه شهرك نشينان 4شهرك پراكنده در كرانه غربي و منطقه نوارغزه را به طور كامل تخليه كردند.
مرحله اول اين طرح 17 آگوست (26مرداد ماه) به اجرا درآمد ودستورتخليه منازل براي شهرك نشينان اسرائيلي صادرشد، اما طرح شارون با مخالفت گسترده صهيونيستهاروبروشد، زيرا اززماني كه كنيست (پارلمان ) وشوراي وزيران اسرائيل، اين طرح را از تصويب گذراندند موجي از تظاهرات افراطيون متعصب دركنار استعفاي برخي وزيران عمده كابينه مثل بنيامين نتانياهو وزير دارايي اسرائيل به همراه داشته است.
به گزارش مهر، درتاريخ هجدهم خرداد ماه سال گذشته كابينه رژيم صهيونيستي با 14 راي مثبت در مقابل 7 راي مخالف طرح جنجال برانگيز آريل شارون درباره عقب نشيني از نوار غزه را پس از اعمال تغييراتي در آن تصويب كرده بود؛ آريل شارون نخست وزير اسرائيل پس از تصويب طرح خود در كابينه گفت اسرائيل تصميم دارد عقب نشيني از نوارغزه را تا پايان سال 2005 به پايان رساند.
شارون گفته بود: دولت اسرائيل با طرح جداسازي موافقت كرده است و پيامي را براي ملت اسرائيل و همسايگان فلسطيني خود و تمام جهان ارسال كرده است به اينكه اسرائيل آينده خود را به دست خود ترسيم مي كند؛ در نشست هفتگي كابينه رژيم اسرائيل طرح تعديل شده شارون درباره جداسازي يكجانبه از فلسطينيان با 14 راي به تصويب رسيد اين در حالي است كه 7 وزير به اين طرح راي ندادند؛ موافقت با طرح شارون پس از آن صورت گرفت كه شارون تحت فشار تندروهاي كابينه خود مجبور شد بندي را اصلاح كند با اين توضيح كه تصويب طرح تعديل شارون به معناي تخليه شهرك ها نمي باشد.
اخراج شهرك نشينان صهيونيست ونيروهاي اسرائيلي درتاريخ 17 آگوست (26مرداد) آغاز شد و آنها در نهايت نوار غزه را ترك كردند.
فرار فضاحت بار نيروهاي اسرائيلي از نوار غزه بازتاب گسترده اي در جهان داشت.
موضوع خروج شهرك نشينان يهودي از غزه محور اصلي برنامه هاي شبكه هاي تلويزيوني غرب قرار گرفت، به طوريكه اغلب شبكه هاي مهم غربي از قبيل سي ان ان ، بي بي سي و يورونيوزاخبارمربوط به اين امر را به صورت گسترده اي پوشش دادند.
با وجود مخالفت ها و اعتراض هاي گسترده اي ساكنان يهودي شهرك ها، شمار زيادي از ساكنان شهرك هاي "ايلي سيناي" ، "گاديد" و "نت سانيت" واقع در شمال باريكه غزه شهرك ها ي مذكوررا تخليه كرده اند.
درحالي كه بسياري ازاسرائيلي ها و شهرك نشينان با طرح تخليه غزه مخالف بودند و آن را طرحي مي دانستند كه با انجام آن در واقع "اسرائيلي عليه اسرائيلي و يهود عليه يهود" به مقابله برخواسته ، بسياري از ساكنان فلسطيني نوار غزه با در دست داشتن پرچم فلسطين به خيابان ها آمدند و به نشانه خوشحالي از تخليه غزه به جشن و پايكوبي پرداختند.
موضوع انتخابات پارلماني فلسطين و مشاركت حماس
با اعلام اينكه انتخابات پارلماني فلسطين 25 ژانويه سال 2006(5 بهمن) برگزار خواهد شد، رژيم اسرائيل با احساس نگراني از قدرت گرفتن حماس در صحنه داخلي فلسطين به علت محبوبيت آن در ميان فلسطينيان، مخالفت آشكار خود را با شركت اين جنبش در انتخابات 25 ژانويه اعلام كرد.
مداخله مجلس آمريكا در امور داخلي فلسطينيان
به گزارش مهر، 16 دسامبر(25 آذر) مجلس نمايندگان آمريكا در همراهي با فشارهاي رژيم صهيونيستي و بر خلاف قوانين بين المللي با اكثريت آرا خواستار جلوگيري از مشاركت حماس در انتخابات پارلماني فلسطين شد .
مجلس نمايندگان آمريكا با تصويب قطعنامه اي بر ضد جنبش حماس تهديد كرد در صورت مشاركت اين جنبش در انتخابات پارلماني فلسطين، كمك هاي مالي كاخ سفيد به فلسطينيان قطع خواهد شد.
نمايندگان مجلس آمريكا با اين ادعا كه جنبش هايي مانند حماس گروه هاي تروريستي به شمار مي روند ، با اكثريت آرا بر شركت نكردن اين جنبش در انتخابات پارلماني فلسطين تاكيد كردند.
اين نمايندگان شركت كردن حماس را در انتخابات فلسطين منوط به اين دانستند كه اين جنبش از سوي رژيم صهيونيستي به رسميت شناخته شود.
قطعنامه اي كه مجلس نمايندگان آمريكا براساس آن به شركت نكردن حماس در انتخابات پارلماني فلسطين تاكيد دارند ، 397 راي موافق و 17 راي مخالف و 7 راي ممتنع به دست آورد.
براساس اين قطعنامه همچنين نمايندگان آمريكا تهديد كردند اگر جنبش حماس يا (به زعم آنان ) هرگروه ديگر تروريستي كه در ليست سياه دولت آمريكا جاي گرفته اند،به دولت فلسطين راه يابند ، كاخ سفيد درمورد كمك هاي مالي به فلسطينان و روابط طبيعي آنان با اين دولت( آمريكا ) ، تجديد نظر مي كند.
اين قطعنامه همچنين از ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين خواسته است تا صريحا تصميمات و تدابير اتخاذ شده خود را براي از بين بردن گروه هاي ( به گفته آنان) تروريستي فلسطيني اعلام كند.
از سوي ديگر دودستگي ميان اعضاي جنبش فتح در زمينه شركت در انتخابات آتي به حدي رسيد كه مروان برغوثي دبير كل اين جنبش در كرانه باختري به همراه طرفداران خود ليستي را جداي از ليست رسمي جنبش فتح براي اين انتخابات به شوراي عالي انتخابات تقديم كرد.
برغوثي كه از سال 2004 به اتهام دست داشتن در 4 عمليات ضد اسرائيلي به 5 بار حبس ابد محكوم شد ، پيش ازاين تهديد كرده بود اگر احمد قريع نخست وزير سابق تشكيلات خودگردان فلسطين براي اين انتخابات نامزد شود، وي با ليستي جديد درانتخابات شركت خواهد كرد.
رئيس تشكيلات خودگردان با استعفاي مقامات اين تشكيلات براي شركت درانتخابات پارلماني فلسطين موافقت كرد.
مخالفت رژيم اسرائيل با شركت فلسطينيان ساكن قدس شرقي و نگراني اتحاديه اروپا
اتحاديه اروپا با بيان اينكه براي موفق برگزار شدن انتخابات آتي فلسطين تلاش خواهد كرد، نگراني خود را از مانع تراشي رژيم اسرائيل در مقابل مشاركت فلسطينيان ساكن قدس شرقي در اين رويداد ابراز كرد.
"ويرونيك دي كايزر" رئيس هيات نظارت بر انتخابات پارلماني فلسطين دراتحاديه اروپا طي بيانيه اي اعلام كرد: اتحاديه اروپا براي موفق برگزار شدن انتخابات پارلماني فلسطين با مشاركت ساكنان قدس شرقي تلاش مي كند.
بيانيه مذكور مي افزايد : كايزر نگراني عميق خود را از سكوت اسرائيل درخصوص مشاركت فلسطينيان ساكن قدس شرقي در انتخابات آتي ورقابت هاي تبليغاتي و آزادي عمل نامزدها و حضورناظران بين المللي درپاي صندوق هاي روي و روند راي گيري براساس انتخابات سال 1996 ابراز داشت .
تاكيد حماس بر ضرورت برگزاري انتخابات در موعد مقرر
به گزارش مهر، جنبش مقاومت فلسطين (حماس) با رد دخالتهاي آمريكا درامور داخلي فلسطينيان بر ضرورت برگزاري انتخابات پارلماني آتي در موعد مقرر آن تاكيد كرد.
"ابو زهري" سخنگوي حماس در مورد انتخابات آتي گفت : ما درخواست مي كنيم كه اين انتخابات درموعد مقرر خود برگزار گردد،زيرا درزمينه برگزاري اين انتخابات درموعد مقرر اجماع ملي فلسطين از جمله خود ابومازن وجود دارد.
وي همچنين درباره تلاش اسرائيل براي جلوگيري از مشاركت فلسطيني هاي ساكن قدس از مشاركت درانتخابات پارلماني اظهار داشت: تهديدات اسراييلي ها دراين زمينه نبايد بهانه اي براي تعويق انتخابات باشد و ما بايد كمك يكديگر براي حل وفصل اين معضل تلاش كنيم وتشكيلات خودگردان براي جلوگيري ازتكرارمشكلاتي كه درانتخابات گذشته روي دادند، تدابير لازم را اتخاذ كند.
ابوزهري با اشاره به ترس آمريكا ازمشاركت جنبش حماس درانتخابات افزود: نه تنها حضور حماس در دولت رسمي بلكه به محض اينكه حماس جاي پايي درفرايند سياسي فلسطين پيدا كند و بدون توجه به درصد آرايي كه اين جنبش كسب كند، آمريكا كه علنا از اشغالگران اسرائيلي حمايت مي كند، اين موضوع را براي منافع خود خطر آفرين مي داند.
سخنگوي حماس درادامه اظهارات خود گفت : مشاركت اين جنبش درانتخابات دردرجه اول به معناي حمايت از طرح مقاومت وسپس پايان دادن به انحصار قدرت سياسي وغير سياسي ازسوي تشكيلات خودگردان است.
ابو زهري همچنين با اشاره به تلاش برخي افراد دردرون جنبش فتح براي تاخير انتخابات تصريح كرد كه به لحاظ تك تازي وانحصار قدرت واستبداد اداري ومالي، بحراني وجود دارد كه اين بحران تنها ازراه انتخابات حل خواهد شد وتاخير اين انتخابات به مثابه تراكم اين بحران وخدمت به اشغالگران اسرائيلي است.
از سوي ديگر حسن خريشه نائب رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين، با محكوم كردن دخالت كنگره آمريكا درمسائل مربوط به انتخابات فلسطين،مخالفت كنگره اين كشور با شركت جنبش حماس درانتخابات قانونگداري فلسطين را دشمني آشكار با مردم فلسطين دانست.
اعزام ناظران اتحاديه اروپا به فلسطين اشغالي
به گزارش مهر، اتحاديه اروپا اعلام كرد كه تيمي از ناظران انتخاباتي خود را براي نظارت بر روند برگزاري انتخابات پارلماني فلسطين اعزام خواهد كرد .
به گفته مسئولان اين اتحاديه، 32 ناظر از 22 كشور اتحاديه اروپايي درشهرهاي مهم كرانه باختري و نوار غزه مستقر خواهند شد .
بنابر اين گزارش ، يك گروه 136 نفره ديگر از ناظران اروپايي اندكي پيش ازبرگزاري انتخابات فلسطين كه 25 ژانويه(5 بهمن ) برگزار خواهد شد، وارد اين مناطق خواهند شد .
اولين گروه از 13 كارشناس اروپايي كه مسئول انجام وظايف مقدماتي هستند 12 دسامبروارد فلسطين شدند و دفاتري را در رام الله ، بيت المقدس و نوار غزه تشكيل دادند .
پارلمان اروپا نيزاز تصميم خود براي اعزام هيئتي متشكل از 50 ناظر به اين فلسطين خبر داد، به اين ترتيب ، كل تعداد ناظران اروپايي به 231 تن خواهد رسيد .
آمريكا، روسيه، اتحاديه اروپا، سازمان ملل به عنوان اعضاي چهارگانه كميته صلح خاورميانه و اسرائيل از مشاركت حماس در انتخابات آتي فلسطين ابراز نگراني كرده اند.
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس)با محكوم كردن بيانيه كميته چهارجانبه كه خواستار جلوگيري از مشاركت اين جنبش در انتخابات آتي فلسطين شد، آن را يك بيانيه آمريكايي خواند.
نگاهي به مهمترين تحولات فلسطين از 2001 تا 2004 ميلادي :
سال 2001 ميلادي :
- ابتداي ژوئن: پس ازعمليات نيروهاي مقاومت فلسطين در تل آويو، جرج تنت مدير وقت سازمان اطلاعات و امنيت آمريكا توافقنامه اي را براي آتش بس ميان دو طرف براي اجرا از تاريخ 13 ژوئن تدوين كرد كه هيچ گاه به مرحله اجرا درنيامد.
- 18 سپتامبر: اسرائيلي ها و فلسطيني ها پس از حوادث 11 سپتامبر و اصرار آمريكا اعلام داشتند كه آتش بس اعلام مي كنند، ياسرعرفات براي برقراري آتش بس فراخوان داد واسرائيل نيزتوقف عمليات هجومي را اعلام داشت.
-26 سپتامبر: ياسرعرفات ( رئيس فقيد تشكيلات خودگردان فلسطين) توافقنامه اي را با شيمون پرز وزير امورخارجه وقت رژيم صهيونيستي با هدف آتش بس امضا كرد، اما به سرعت اثر خود را از دست داد.
-16 دسامبر: ياسرعرفات با ارسال پيام عمومي خواستار توقف حملات عليه اسرائيل و از سرگيري سريع گفتگوهاي صلح شد.
حملات ضد اسرائيلي درحدود يك ماه به شدت كاهش يافت، اما با حمله موشكي اسرئييل به شمال نوار غزه در نيمه ژانويه سال 2002 و شهادت يكي از فرماندهان برجسته گردان هاي شهداي الاقصي شاخه نظامي گروه مقاومت فتح، موج فزاينده حملات ضد اشغالگري عليه رژيم اسرائيل از سرگرفته شد.
سال 2002 ميلادي :
-15 مارس: جرج بوش رئيس جمهور آمريكا ژنرال " آنتوني زيني" را به منطقه اعزام كرد، ماموريت اين ژنرال آمريكايي تلاش براي برقراري آتش بس به منطقه اعلام شد.
-18 مارس:ديك چني معاون رئيس جمهوري آمريكا،مذاكراتي را براي عقد توافقنامه آتش بس ميان دو طرف اسرائيلي و فلسطيني در سفر به اراضي اشغالي فلسطين اجرا مي كند، اما عمليات استشهادي در27 مارس كه منجربه قتل 29 صهيونيست شد،اين تلاشها را با ناكامي روبرو كرد.
-14تا12 آوريل:ميانجيگري كالين پاول وزيرخارجه وقت آمريكا براي برقراري آتش بس ميان دو طرف فلسطيني و اسراييلي به شكست انجاميد.
سال 2003 ميلادي :
- 24 ژآنويه: آغاز مشورت هاي فلسطيني در قاهره درباره آتش بس با اسرائيل.
-21 فوريه : محمود عباس از نزديكترين معاونان ياسرعرفات از پايان انتفاضه مسلحانه وطرح آتش بس به مدت يك سال سخن به ميان مي آورد كه با مخالفت جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) و جنبش جهاد اسلامي روبرو شد.
- 29 ژوئن: پس از مشورت هاي طولاني با محمود عباس(ابومازن) كه ماه آوريل به عنوان نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين تعيين شد، چهارگروه مقاومت فلسطيني به شكل يكجانبه عمليات ضد اشغالگري خود را عليه رژيم اسرائيل به مدت سه ماه متوقف كردند.
- 22 آگوست : حماس و جهاد اسلامي پس ازشهادت يكي از سران حماس توسط نظاميان اشغالگرصهيونيستي پايان آتش بس را اعلام كردند.
- 12 نوامبر: احمد قريع نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين تاكيد كرد كه دست يابي به توافق براي آتش بس با اسرائيل در اولويت هاي فعاليت وي قرار دارد.
سال 2004 ميلادي:
محمود عباس در ماه دسامبر، يك ماه پيش از انتخاب به عنوان رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين، خواستار پايان انتفاضه مسلحانه عليه اسرائيل شد كه با واكنش منفي گروههاي مقاومت روبرو شد.
مرگ مشكوك ياسر عرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين: 21 آبان 83 ، 11 نوامبر 2004
به گزارش مهر، محمد عبدالرئوف قدوره معروف به ياسرعرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين يازدهم نوامبردرسن 75 سالگي درحالي ديده به جهان گشود كه هنوز درمورد علت مرگ وي ابهامات زيادي وجود دارد.
ساعت 30/3 دقيقه 11 نوامبر 2004 پزشكان برجسته ارتش فرانسه با انتشار بيانيه اي رسما خبر مرگ عرفات رادربيمارستان نظامي پرسي كلاماراعلام كردند. پس از آن رهبران جهان پيكرعرفات را درقاهره تشييع كرده و سپس جسدش را با يك فروند هلي كوپترنظامي به شهر رام الله در كرانه باختري رود اردن منتقل ودر محل استانداري و مقر رياست تشكيلات خودگردان دفن گرديد.
با وجود اينكه گزارش هاي ضدو نقيضي درباره علت مرگ عرفات وجود دارد، اما بيمارستان نظامي پرسي فرانسه اعلام كرد كه عرفات به علت مسموميت به مرگ مغزي دچار شده است.
مردم فلسطين به همراه گروههاي جهادي رژيم صهيونيستي را متهم كردند كه رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين را مسموم كرده است
اين سال نظاميان رژيم صهيونيستي با وجود توافقنامه قاهره بين گروههاي جهادي فلسطين و تشكيلات خودگردان فلسطين و اسرائيل همچنين به تصفيه فيزيكي اعضاي گروههاي جهادي فلسطين و كشتار مردم و افراد بيگناه ادامه دادند.
پس ازمرگ مشكوك عرفات، براي تعيين رئيس جديد تشكيلات خودگردان انتخابات برگزار شد و طي ان ابومازن در اين انتخابات بيشترين راي را به خود اختصاص داد؛ حدود 60 درصد فلسطينيان واجد شرايط دادن راي در اين انتخابات شركت كرده بودند.
نظر شما